Τι είναι ένα Boutique hotel

Τα πρώτα boutıque hotels τα συναντάμε στην Αμερική και την Αγγλία στις αρχές του 1980.
Κυρίως ο όρος πρωτοεμφανίστηκε στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο.
Τότε ήταν ο τρόπος για να μπορέσουν ξενοδοχειακές μονάδες να περιγράψουν την πολυτέλεια και το μοναδικό περιβάλλον του ξενοδοχείου.
Από τότε ο όρος εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι συνήθως μικρές μονάδες με λίγα δωμάτια  σε παραδοσιακά κτίρια.
Οι ξενοδόχοι εστιάζουν στην ποιότητα και όχι την ποσότητα. Η διαφορετικότητα των δωματίων και των κεντρικών χώρων είναι μέρος του όρου boutıque hotel.

Ο στόχος για ένα boutique hotel είναι το επίπεδο της προσωπικής επαφής και εξυπηρέτησης, προϋπόθεση που δεν είναι εφικτή σε κάποιο μεγάλο και απρόσωπο ξενοδοχείο.
Στα περισσότερα boutique hotels το προσωπικό γνωρίζει τον πελάτη με το μικρό του όνομα γεγονός που προσδίδει άνεση και οικειότητα.
Οι πελάτες χαίρονται και νιώθουν σαν τον σπίτι τους. Για τον λόγο αυτό, στις μέρες μας προτιμώνται από ανθρώπους που ταξιδεύουν συχνά και έχουν την ανάγκη από ένα οικείο και ζεστό χώρο να τους υποδεχθεί μακριά από το σπίτι τους και τους λάτρεις του μοναδικού.

Αυτοί είναι οι κύριοι λόγοι που συμβάλουν στον όρο boutique hotel και που κάνουν τους πελάτες ενός ξενοδοχείου να θέλουν να επιστρέψουν σ’αυτό ή να θεωρούν ότι αξίζει να το συζητήσουν με έναν φίλο τους.